Lewis Hamilton koronavírus-fertőzés miatt nem állhatott rajthoz a múlt vasárnapi Szahíri Nagydíjon, jelenleg bahreini hotelszobájában tölti a kötelező karantént. Noha a visszatérése kapcsán elvileg lehetnek még különböző kormányzati akadályok, Toto Wolff csapatfőnök szerint a hétszeres világbajnok akár vissza is térhet a szezonzáróra.

Hamilton a fertőzésével kapcsolatban csak egyszer szólalt meg a közösségi médiában, napok óta semmit nem közölt az állapotáról. Wolff megtette helyette.

“Jó úton jár” – vélekedett Wolff. “Amennyiben az orvosok prognózisa helyes, csütörtökön vagy pénteken már negatív tesztet adhat.” Abu-Dzabiban is szigorú karantén-előírások vannak érvényben a járvány miatt, ami a szokásosnál nehezebbé teheti Hamilton beutazását.

A tíznapos karantén után Abu-Dzabiban további 48 órás izolációra lehet szükség, ami szinte lehetetlenné tenné, hogy Hamilton pénteken ott legyen a mezőnyben. Nem kizárt ugyanakkor, hogy negatív teszt esetén kormányzati felmentést kap a 48 órás izoláció alól.

Amennyiben Hamilton nem gyógyul meg időben, Abu-Dzabiban is George Russell helyettesíti majd.