Lewis Hamilton koronavírus-fertőzés miatt nem állhat rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon, helyetteséről még nem döntött a Mercedes. Hamilton tíz napra került karanténba, nagyon minimális esély van arra, hogy Abu-Dzabiban visszatérhet a rajtrácsra.

Hamilton 2007-ben debütált a Forma-1-ben, azóta minden futamon ott volt. Más szavakkal: utoljára 2006-ban rendeztek F1-es futamot  nélküle, olyan nevekkel a mezőnyben, mint David Coulthard, Nick Heidfeld vagy Michael Schumacher. És persze Kimi Räikkönen.

“Le vagyok sújtva, hogy nem versenyezhetek ezen a hétvégén” – írta Hamilton. “A szezon júniusi rajtja óta én és a csapatom is megtettünk minden lehetséges óvintézkedést, és mindenhol követtük az előírásokat. Noha a múlt héten három negatív eredményem is volt, tegnap reggel enyhe tünetekkel ébredtem, és újabb tesztet kértem.”

“Ez pozitív lett, emiatt azonnal karanténba vonultam tíz napra. Rendkívül csalódott vagyok amiatt, hogy nem versenyezhetek, de számomra elsődleges, hogy kövessem az előírt protokollokat. Nagyon szerencsés vagyok, hogy enyhe tünetekkel jól érzem magam, azon leszek, hogy fitt és egészséges maradjak.”

“Vigyázzatok magatokra, soha nem lehettek túl óvatosak! Nehéz idők ezek mindenki számára, gondoskodnunk kell arról, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra.”