Miután pénteki balesetét követően a szombati főversenyen a 18. rajtkockából, elképesztő felzárkózást produkálva a hatodik helyen ért célba és a leggyorsabb kört is megfutotta Mick Schumacher, változatlan maradt a német és legfőbb kihívója, Callum Ilott között a 14 pontos különbség a tabella élén, vagyis a kis Schumi úgy vághatott neki a vasárnapi sprintfutamnak, hogy egy hatodik hely is elég a bajnoki címhez.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok fia és a brit ugyanis egymás mellől, a 3-4. rajtkockából várhatta a vasárnapi sprintfutamot, Schumacher viszont a rajtnál javított egy pozíciót, azt azonban nem sokkal később el is bukta, amikor a 4-es kanyarnál kockásra fékezte a gumijait. Ezután Jehan Daruvalától próbálta visszaszerezni a második pozíciót, de végül Ilott-tal szemben kellett védekeznie.

Egyre jobban küszködött gumijaival Schumacher, ezáltal brit ellenfele többször is támadási helyzetbe került, a 19. körben meg is előzte, majd csapattársa, Robert Svarcman és Csou Kuan-jü is elment mellette – ezt követően a német kénytelen volt kijönni kerékcserére – ami egyébként sprintfutamon nem kötelező –, ezzel a mezőny végére esett vissza.

Miközben Jehan Daruvala a 25. körben a versenyt addig vezető, ex-Red Bull-junior Dan Ticktumtól átvette a vezetést, Ilott is elkezdett küzdeni a gumikkal, ami miatt az AlphaTauri jövő évi F1-es ülésére egyre esélyesebb Cunoda Jukival, Csouval és Svarcmannal szemben is pozíciót veszített, holott neki a futamgyőzelem lett volna az egyetlen esélye arra, hogy bajnokságot nyerjen.

Ilottnak a hajrára teljesen elfogytak az abroncsai, így szintén kicsúszott a pontszerzők közül, vagyis a 18. helyen leintett

Mick Schumacher lett a Forma-2 2020-as bajnoka.

A német újabb bajnoki címet szerzett a Forma-3-as Európa-bajnokságban aratott 2018-as sikere után, és így mutatkozik majd be a Forma-1-ben jövőre, a Haas versenyzőjeként. Az évet 215 ponttal, két győzelemmel és összesen tíz dobogós helyezéssel zárta. Csapata, a Prema már szombaton bebiztosította a csapatbajnoki címet.

„Őszintén szólva, kicsit elragadtak az érzelmek. Egyelőre még fel sem fogom, hogy én vagyok a bajnok. Bizonyára el kell telnie majd néhány napnak, hogy leülepedjenek bennem a dolgok” – nyilatkozta bajnoki címe megszerzése után.

Kettős Carlin-sikerrel zárult végül a szezon, az utolsó métereken ugyanis elvette a második helyet Ticktumtól Cunoda, ezzel felzárkózva az első F2-es sikerét arató Daruvala mögé.

A főfutamon a Honda-protezsált Cunoda győzedelmeskedett, mögötte Csout intették le. A harmadik hely eközben pedig a zöld asztalnál dőlt el a brazil Felipe Drugovich javára, mivel Schumacher jövő évi csapattársa, Nyikita Mazepin két időbüntetést is kapott, amivel a 4.-ről a 9. helyre esett vissza, míg büntetőpontok tekintetében az egyfutamos eltiltás közelébe került.