Mick Schumacher 2021-től már Forma-1-es pilóta lesz, a hétszeres világbajnok fia a Haasnál mutatkozhat be a királykategóriában. A világ legjobb versenyautóinak vezetése mellett a legtöbb pilóta mesés összeget tehet zsebre fizetés gyanánt, és nem lesz ez másként az amerikai alakulatnál sem.

Olasz források tudni vélik, hogy Schumacher, illetve csapattársa, Nyikita Mazepin mennyi pénzért vezetnek majd a Haasnál. A keresnek nem helytálló kifejezés, ugyanis a Corriere Dello Sport szerint a tehetős családból származó orosz versenyző a szezonjáért 20 millió eurót fizetett Gene Haaséknak, de ez aprópénz a família 2,3 milliárd eurós összvagyonához képest.

Schumacher a jelentések szerint azonban pénzt is fog keresni a versenyzéssel: első évében 600 ezer eurót (215 millió forintot) kap összesen, melynek felét a Ferrari, másik felét pedig a személyes szponzorai rakják össze, melyek vélhetően a Haas autóján is megjelennek. Összehasonlításképpen, Sebastian Vettel vagy Lewis Hamilton egy szezonra eurotízmilliókat kapnak csapatuktól.

Meglepő lehet, hogy a Ferrari a csapatátszervezéssel járó költségcsökkentések közepette is fizet Schumachernek, de ezt bevallottan azért teszik, hogy egy nap a Scuderiába ültessék a németet.