Magyar idő szerint reggel 9 órakor a Haas hivatalosan bejelentette a hírt, amiről már hetek óta beszélt az egész paddock:

Mick Schumacher az amerikai csapatnál ejti meg Forma-1-es debütálását 2021-ben.

A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy hivatalossá tették Nyikita Mazepin leigazolását.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fia a hétvégi szezonzáró előtt vezeti a Forma-2 pontversenyét, és ugyan neve biztosan segített neki az alsóbb kategóriák során az előrelépésben, útját sikerek övezték: az olasz és a német F4-ben ezüstérmes volt, a Forma-3-as Európa-bajnokságot második évében megnyerte, és most, az F2-ben töltött második éve után kapta meg a királykategóriás lehetőséget Gene Haas csapatától.

Schumacher – hasonlóan Mazepinhez – több évre írt alá a csapattal. A német már idén megkezdi az összeszokást a környezetével, ugyanis az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén beülhet a Haas egyik autójába, majd a szezon végi ifjoncteszten is vezethet.

“Örülök, hogy bejelenthettük Mick Schumacher érkezését a következő szezonra, már várom, hogy üdvözölhessem a csapatnál” – jelentette ki Günther Steiner csapatfőnök. “A Forma-2-es bajnokságban régóta bizonyíthatnak a tehetségek, megmutatva képességeiket, és az idei mezőny kétségtelenül az elmúlt évek egyik legversenyképesebb csapata.”

A Haas közleményében Schumacher szavait is idézik. “Hihetetlenül boldoggá tesz, hogy a Forma-1 mezőnyének tagja lehetek jövőre, egyszerűen szóhoz sem jutok. Szeretném megköszönni a Haas F1 Teamnek, a Scuderia Ferrarinak és a Ferrari versenyzői akadémiájának, hogy bíztak bennem. Szeretném kifejezni szeretetemet a szüleim felé, mindent nekik köszönhetek.”

“Mindig hittem abban, hogy a Forma-1-es álmom valóra válik. Hatalmas köszönet jár az összes motorsportrajongónak, akik támogattak a karrierem során. Mindent bele fogok adni, ahogy mindig teszem, és várom, hogy elinduljunk a közös utazásra a Haasszal” – tette hozzá Schumacher, akinek autóján a 47-es rajtszám szerepel majd. “A 4-es és a 7-es a kedvenc számaim. Mivel mindkét szám foglalt már, a 47-est választottam. Ha összeadjuk a születésnapok összegét a családban, 47-et kapunk.”