Idei 11. és pályafutása 95. győzelmét szerezte Lewis Hamilton a Romain Grosjean első körös balesetével, majd Lance Stroll borulásával hajmeresztően induló Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, megelőzve a Red Bull kettősét, Max Verstappent és Alexander Albont.

A leintést követően a korábbi F1-es pilóta, 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat.

F1: Grosjean balesete a dobogósokat is sokkolta 3

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Sokkoló volt látni” – kommentálta francia versenyzőtársa horrorisztikus bukását. „Tudom, hogy kockáztatok azzal, hogy autóba ülök. Tisztelem azokat a veszélyeket, amik ebben a sportban leselkednek ránk. A szünetben posztoltam is róla, borzasztó volt. Az autó, a pilótafülke… Nem tudom, milyen G-erők voltak, de hálás vagyok azért, hogy működött a glória. Sokkal rosszabb vége is lehetett volna, de úgy gondolom, ez most minket és remélhetőleg sokakat emlékeztet arra, hogy amit nézünk, az egy veszélyes sport. Tövig nyomjuk, játszunk a határokkal, és ezt mindig tisztelni kell. Remek munkát végzett a Forma-1 és az FIA is, aminek köszönhetően egy ilyen baleset után is a saját lábán sétált el. Ezt az esetet is meg fogják vizsgálni, és sok munka várja őket, hogy megelőzzék azt, hogy ez újra megtörténhessen a jövőben.” 

A győzelmére így beszélt a Mercedes hétszeres világbajnoka: „Fizikailag embert próbáló volt. Az elején a szünet mindenkit kizökkentett, de muszáj volt arra összpontosítanom, hogy jó rajtom legyen. A Red Bulloknak azonban ma jó volt a tempója, mindent bele kellett adnom, hogy magam mögött tartsam őket. Ez a pálya sokat követel fizikailag: sok a tempós kanyar, amit meg is éreztem. Ennek ellenére válaszolni tudtam Maxnak, amikor kellett, de nem volt biztos benne, hogyan végződik a verseny. Hálás vagyok a csapatomnak, mert nagyszerű munkát végeztek, ami a stratégiát illeti. Kiváltság, hogy egy újabb ilyen eredmény a miénk.”

Max Verstappen (Red Bull, 2.): „Félelmetes volt” – jegyezte meg Grosjean balesete kapcsán a holland. „Láttuk a piros zászlót, de az nem jelent azonnal óriási bajt. Amint viszont megláttam a tüzet, tudtam, hogy ez nem jó. Remélhetőleg rendben meggyógyul majd.”

„Kicsit hiányzott a tempóm” – tért rá a saját versenyére. „Próbáltam közel maradni, de nem tudtunk válaszolni a Mercedes tempójával, a stratégiával pedig nem voltunk túlságosan rámenősek, ráadásul lassú is volt az egyik kerékcserénk. Ennyi, de a második hely sem rossz. Reméljük, jövő héten kicsivel jobb lesz a tempónk.”

Alexander Albon (Red Bull, 3.): „Nyilván benne volt a szerencse is azok után, ami Sergióval történt” – utalt arra a thai-brit pilóta, hogy Pérez három körrel a leintés előtt volt kénytelen füstölő, majd lángoló motorú Racing Pointjával kiállni a harmadik helyről. „Pedig jó versenye volt. Ami minket illet, a srácok fantasztikus munkát végeztek az autó felkészítésével. Dupla dobogó nekünk, boldog vagyok. Az elmúlt versenyeken már kezdtem egyre jobban érezni magam, ez azonban eddig nem mutatkozott meg az eredményeken.”