A Ferraritól az év végén távozó Sebastian Vettel 2021-ben az akkor már Aston Martinként működő Racing Pointnál folytatja pályafutását, igaz, mint az olasz Corriere dello Sportnak adott interjújából kiderült, a visszavonulásra is felkészült, mielőtt ajánlatot kapott.

„Elgondolkodtam azon, hogy befejezzem a pályafutásomat, de tudok még mit nyújtani, az Aston Martin ajánlata pedig a legjobbkor érkezett. Lawrence Strollt és Otmar Szafnauert is régóta ismerem. A paddockban megkerestek, hogy lenne-e kedvem oda szerződni, így kezdődött a dolog. Nem titok” – mondta a 33 éves német.

Ugyan a négyszeres világbajnok nemrég azt mondta „vége a szerelemnek” a Ferrarival, nem szeretne rosszat mondani az olasz csapatra:

„Semmiképp sem szeretnék a Ferrarira mutogatni – az autóban én ülök, 16 éves korom óta ez a hozzáállásom. 2017-ben volt a legjobb Ferrarim. Az időmérőn akkor is hiányzott egy kis erő, de a futamokon sokszor a Mercedes előtt voltunk. Voltak szép idők, voltak rosszak.”

A Red Bull-os Max Verstappen a közelmúltban azt állította, hogy a pilóták 90%-a ugyanúgy képes lenne nyerni, mint Lewis Hamilton, ha a Mercedesben ülne. Vettel nem ért egyet.

„Nehéz megmondani, mennyire helytálló ez. Az biztos, hogy a Mercedes autója nagyszerű, a csapat pedig hihetetlenül erős, Lewis pedig élvezi ennek a gyümölcseit. Némelyik versenyző biztosan sikeres lenne Hamilton helyében. De azt is el kell ismerni, hogy Lewis minden egyes hétvégén sikeres, ez a fő erőssége.”

Az Aston Martinhoz való leszerződése előtt rövid ideig az sem tűnt kizártnak, hogy Vettel a Mercedeshez menjen – menne is, ha lehetne.

„Nem mondanék nemet, ha lehetőségem lenne a Mercedesnél vezetni. Pillanatnyilag egyetlen pilóta sem mondana nekik nemet, én pedig készen állnék, hogy Lewis ellen küzdjek ott. Nyilván őt kellene megkérdezni, de szerintem ő is szívesen lenne a csapattársam. Kölcsönösen tiszteljük egymást.”