Az idén zsinórban hetedik világbajnoki címét begyűjtő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrégiben arról beszélt, azért is olyan büszke az eredményeikre, mert a szabályok változtatásával folyamatosan igyekeztek őket megállítani, a 2022-es nagy reformcsomag pedig különösen nagy kihívást jelent majd számukra ilyen szempontból.

A Motorsport az elmúlt időszakban a Mercedes egyedüli kihívójának bizonyult Red Bull-os Max Verstappent is megkérdezte a fentiekről, de a holland egyáltalán nem ért egyet Wolff értelmezésével:

„Nem, szerintem a szabályok egyszerűen azért születtek, mert az F1 új tulajdonosai hallgatnak a csapatokra és a versenyzőkre. Hallják, hogy nehéz előzni és hogy szorosabb versenyt szeretnénk.”

„Imolában is láthattuk a jelenlegi problémákat, Valtteri például három-négytizeddel lassabb sérült autóval ment, de így sem tudtam megelőzni, pedig sokkal gyorsabb voltam, látszott is, miután végre átjutottam rajta. Az ilyenekre megoldást kell találnunk.”

A holland a MotoGP idei szezonját hozta fel követendő, elérendő példaként.

„Izgalmasabb küzdelem kell, az, hogy a versenyzők képesek legyek követni egymást, és hogy ne az időmérőn dőljön el a hétvége, mint most. Nézzük csak meg a MotoGP-t! Akkor is megnyerheted a futamot, ha a 10. helyre kvalifikáltál. A Forma-1-ben ilyen szinte sosem történik, egyszerűen azért, mert a legtöbb pályán borzasztó nehéz követni egymást.”

„Szerintem ezért jönnek az új szabályok 2022-ben, és egyelőre nem is lehet megmondani, hogy azok lelassítják-e a Mercedest vagy sem.”