Kíméletlenül hibáztatta saját magát Charles Leclerc a Forma-1-es Török Nagydíjon elszalasztott dobogó miatt. Mint ismert, az utolsó körben átvette a második helyet Sergio Péreztől, de két kanyarral később hibázott, így nemcsak a mexikói, hanem csapattársa, Sebastian Vettel is elment mellette. A Ferrari monacóija a csapatrádióban kesergett hibája miatt, majd lenyugtatták, és gratulált az egy év után ismét dobogóra álló németnek.

Twitter-bejegyzését már jóval nyugodtabb idegállapotban tette közzé, bár annak hangot adott, hogy hibája miatt csalódott önmagában. A Ferrari reagált a monacói megnyilvánulására: „Tudjuk, hogy egy harcos vagy, mindent megpróbáltál annak érdekében, hogy hazahozd azt a második helyet. Ilyen dolgok megtörténhetnek a motorsportban. Büszkék vagyunk rád, szuper versenyed volt!” – olvasható a maranellói gárda tweetjében.

A leintés után Vettel is védelmébe vette a letargikus állapotba kerülő Leclerc-t. „Azzal, hogy Charles a csapattársam, gyakran látom magamat benne. Sokkal fiatalabb, mint én, de nagyon gyors. Még nem volt lehetőségem beszélni vele a verseny után, de később el fogom mondani neki, lényegtelen, hogy nem sikerült ma dobogóra állnia, mert sok év áll még előtte, sokszor fog még dobogóra állni. Ebben egészen biztos vagyok” – kezdte mondandóját a négyszeres világbajnok.

F1: Vettel és a Ferrari vigasztalja az elkeseredett Leclerc-t 2

„Helyes, hogy Charles mérges, hiszen hibázott, ez pedig a dobogójába került. De ahogy mondtam, a kép egészét nézve ez lényegtelen az ő szempontjából. Sosem hagytam, hogy ez közénk álljon. Boldog vagyok, hogy így teljesít, és így fog teljesíteni a jövőben is, mert jó srác” – folytatta elismerő monológját a harmadik helyen leintett Vettel.