Megszakadt a Mercedes nagy sorozata a Forma-1-es Török Nagydíj időmérőjén. 13 sorban megnyert kvalifikáció után nem egy fekete, hanem egy rózsaszín autó szerezte meg az első rajtkockát, melyet Lance Stroll vezetett.

Lewis Hamilton ráadásul nem is kevéssel, 4,7 másodperccel kapott ki a leggyorsabb Racing Pointtól, és csak a hatodik helyen végzett a Mercedes címvédője. Csapattársának, Valtteri Bottasnak még ennyire sem ment, a finn csak a kilencedik lett. “Nem tudom, mit mondjak. A legkeményebben küzdöttünk, ennyire tudtunk gyorsan menni” – értékelte az időmérőjét a brit.

Hamilton szerint az Isztambul Park aszfaltja továbbra is szörnyű. Pénteken keresetlen szavakkal illette még a pályát, szombaton azonban már finomabban fogalmazott. “Olyan, mintha jégen vezetnénk. Valamiért néhányan jobban működésre bírják a gumijaikat, mint mi. Szerintem mindannyian szenvedtünk, de egyesek jobbak voltak, mint mások.”

“A lehető legjobban teljesítettem. Nem forogtam meg, nem hibáztam, úgyhogy alapvetően örülök, hogy mindent kihoztam abból, amim volt. A vonalvezetés remek, de a tapadás annyira kevés, hogy nem igazán tudunk olyan sebességgel kanyarodni, mint szeretnénk. Egyébként kihívást jelentett, és a kihívások mindig jók” – foglalta össze gondolatait Hamilton.

A hatszoros világbajnok akár ezzel az eredménnyel is hétszeres bajnok lehet, hiszen ha Bottas előtt zár, csapattársának már matematikailag sem lesz esélye a pontverseny első helyének megszerzésére.