A Forma-1-et alkalmi jelleggel követők is biztosan látták már a versenyhétvégéken a mercedeses Lewis Hamilton körül serénykedő kis, szőke hölgyet, aki nem más, mint a pilóta trénere, Angela Cullen. A hamarosan hétszeres világbajnok Hamilton nem győzi dicsérni új-zélandi segítőjét.

„Az emberek biztosan nem értik ezt, hiszen csak kívülről látják, de ő az egyik legjobb dolog, ami csak történt velem az életemben” – mondta a 46 éves új-zélandi edzőről, aki, mint sok más kollégája, az F1-ben legendás státuszig emelkedett finn szakember, Aki Hintsa köréből került ki.

„Nagyon sok emberrel volt már szerencsém dolgozni, de Angela a legkeményebben dolgozó nő, akit csak ismerek. Összeszedett, önzetlen, nyugissá teszi a hétvégéimet. Minden nap, bármikor ébredjek is, ő pozitív, nincs egyetlen rossz napja se, ami nagyon-nagyon fontos.”

„Szerintem fontos, hogy az életben pozitív emberek vegyenek körül. Nem kellenek olyanok, akik lehúznak, nem érdemes olyanok közelében lenni, akik nem ösztönöznek arra, hogy jobb légy, akik nem emelnek fel, amikor lent vagy. Olyanok kellenek, akik képesek erre, ő pedig pontosan ilyen ember.”

F1: Ennél jobb nem történhetett Hamiltonnal 1

Hamilton 2016 óta dolgozik Cullennel, így jött össze a tökéletes páros:

„Amikor az ember bekerül a Forma-1-be, megismeri a fizió fogalmát, de sokan egyszerű edzők – bár fiziónak nevezik magukat, valójában nem fizioterapeuták. Mindig is férfi trénereim voltak, de észrevettem, hogy mindig volt valami gondom: feszesség a nyakamban, fájdalmak a derekamban, a faromban, tudomisén, az edzőm pedig nem tudta kezelni ezeket, így kénytelen voltam egész hétvégén ezekkel élni.”

„Azt mondtam magamban, hogy ennek így nincs értelme, a hétvégéken nem kell edzenem! Szóval itt az idő rendes fiziót keresni. Angela foglalkozott velem egy kicsit otthon, szóval megkérdeztem, hogy lenne-e kedve az utaimon is elkísérni. Akkor még nem tudtam, hogy milyen nagyszerű kapcsolat lesz ez!”