Lewis Hamilton nemrég büszkélkedett vele, hogy kemény edzéssel készül a 2011-es idényre, a csapat pedig új állandó trénerrel biztosítja, hogy a szezon folyamán is formában maradjon majd.

Az új edző a finn Antti Vierula, aki Clayton Greeen helyét veszi át az angol mellett, őt ugyanis a McLaren emberi teljesítményt javító programjának élére léptette elő a csapat.

Vierula már tavaly télen is dolgozott Hamiltonnal és az elmúlt hónapokban újra segítette a felkészülését, karácsony környékén az USA-ban, a coloradói hegyek között edzett vele és a svájci hegyi tréningprogramjában is részt vett. A finn korábban olimpikonok mellett edzősködött, 2011-ben pedig Hamilton edzőtermi és azon kívüli erőnléti programját, valamint táplálkozási rendjét ellenőrzi és irányítja majd.

“A McLarennél a csapat minden részlegét erősíteni akarjuk. Antti Lewis edzőjévé való kinevezésével és Clayton vezetői posztra való emelésével tapasztalt, kompetens csapat irányítja a edzésprogramot” – magyarázta a csapat ügyvivő igazgatója, Jonathan Neale.