Amíg idén a koronavírus-járvány tette sűrűvé a Forma-1-es menetrendet, jövőre már a versenyek sokasága miatt fájhat a csapatok feje. Az elmúlt években folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott a versenyek száma, 2021-ben akár már 23 nagydíjból is állhat a versenynaptár.

A már-már sztahanovista hozzáállást követelő naptárirányzat a legkevésbé sincs Max Verstappen ínyére. A holland persze megérti, mi áll az egyre tartalmasabb kalendárium mögött, de szerinte jobban oda kellene figyelni a Forma-1-es szerelőkre, akik mindezt igazán megsínylik.

Verstappen úgy véli, hogy a terhek ellensúlyozására az Emilia-romagnai Nagydíjhoz hasonló kétnapos hétvégék sem jelentenek megoldást. „Ha a jövőben 23 vagy annál is több versenyt szerveznek, nem lehet figyelmen kívül hagyni” – nyilatkozta a Red Bull sajtótájékoztatóján.

A pénzért kicsinálják a Forma-1-es szerelőket? 2

„Nem vagyok rajongója a rengeteg futamnak, de megértem, miért csinálják: pénzt akarnak gyűjteni. Ez viszont roppant módon megnehezíti a szerelők életét. Eközben a Forma-1 nagyfőnökei mindig később érkeznek és korábban távoznak, úgyhogy az ő szempontjukból ennek valójában nincs is jelentősége.”

A 23 éves pilóta a NASCAR-stílusú, hétköznapi versenyeket is magába foglaló versenynaptárat is leszavazta, ahogyan a szerelőgárda folyamatos rotálására sem tekint alternatívaként.

„Ez az, amin nem akarsz változtatni, hiszen a megfelelő embereket szeretnéd magad mögött tudni, ha az autód bütykölgetéséről van szó. A versenyzőket sem cserélgetik” – húzta alá nemtetszését.