A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Forma-1 vezetése és a csapatok képviselői a Portugál Nagydíj után a helyszínen maradtak, hogy hétfőn áttekintsék a sportág aktuális kérdéseit.

Az egyik téma a 2021-es versenynaptár volt, mely a kiszivárgott információk szerint 22, optimális esetben 23 fordulóból állhat majd.

A jogtulajdonos Liberty Media a jövő évre nagyjából ugyanazokkal a helyszínekkel számol, amelyek az eredeti, járvány előtti 2020-as naptárban is szerepeltek, tehát jön Vietnám és Hollandia, sőt, annak ellenére, hogy egyelőre nincs szerződése, Barcelonával is számolnak, ellenben nem tér vissza az idén beugrott/beugró Mugello, Nürburgring, Portimao, Imola vagy Isztambul, ahogy az ígéretek, bejelentések ellenére Miami sincs a listán.

Bár a helyszínek ugyanazok, az ütemezés egy kicsit más lehet: míg a zandvoorti Holland Nagydíjat idén májusban tartották volna, jövőre szeptemberben rendezhetik azt, méghozzá egy tripla menet keretében Spával és Monzával együtt. Egy kis szünet után újabb hármas következhet majd Szingapúrral, Oroszországgal és Japánnal.

A korábbi híresztelésekkel ellentétben a most bemutatott naptártervezetben Ausztrália adja a szezonnyitót, ám Melbourne-t megelőzően tényleg elmegy majd az F1 Bahreinbe, de csak a téli tesztelés erejéig, hogy aztán kicsit később térjenek vissza a nagydíj kedvéért.

A Brazil Nagydíj sorsa egyelőre bizonytalan, a Sao Pauló-i pálya szerződése idén kifutott, de az új riói verseny még nem kapott zöld utat.

Vietnám mellett második vadonatúj helyszínként Szaúd-Arábia is bekerülhet a Forma-1-be jövőre, a dzseddai utcai futam lehet a 23. verseny, ha minden jól megy.

A koronavírus-járvány miatt persze könnyen lehet, sőt, valószínű, hogy nem megy majd jól minden, az F1 vezetése állítólag előre számol azzal, hogy jó néhány helyszínen korlátozott számú helyszíni nézőt fogadhatnak.

Természetesen még ennél rosszabbul is alakulhatnak a dolgok, de a Forma-1 a maximumra törekszik, hiszen ahogy egy meg nem nevezett csapatfőnök fogalmazott a német Auto Motor und Sportnak, „még egy ilyen szezon, és mindannyian csődbe megyünk”.