A Forma-1 kisebb csodát tett azzal, hogy a koronavírus-járvány globális felfutása miatt tavasszal összeomlott 2020-as versenynaptár helyére a nyár és kora ősz folyamán összeszerveztek egy új, összesen 17 futamot tartalmazó menetrendet, amelyből 11 forduló már sikeresen le is zajlott.

A Forma-1 – év végén távozó – vezérigazgatója, Chase Carey azt mondja, hamarosan elkészül a 2021-es, hagyományos megközelítéssel tervezett naptár is.

„Mostanra nagyjából megvagyunk a 2021-es naptárral, már csak pár dolgot kell rendeznünk” – mondta a sportág hivatalos podcastjében, a Beyond the Gridben.

„2021-re újra normális naptárral készülünk, olyannal, amilyet idén januárban is terveztünk. Azt persze nem tudjuk, mi lesz a helyzet a koronavírussal, hogyan kell ügyeskednünk. De futamokkal, nézőkkel számolunk, egy, ha normálisnak nem is nevezhető, de a normálishoz sokkal közelebb álló menetrendre gondolunk.”

A Forma-1 kimerészkedik Európából 2

Chase Carey, az F1 vezérigazgatója

Idén vészmegoldásként be- és visszakerültek olyan helyszínek, mint Mugello, a Nürburgring, Imola, Portimao és az Istanbul Park, de Carey tisztázta, hogy jövőre nem számolnak ezekkel a pályákkal.

„Globális sportág vagyunk, de tény, hogy idén nem versenyeztünk globálisan, főképp Európában voltunk. Jövőre szeretnénk újra az amerikai kontinensen, Ázsiában is versenyezni, a világ minden táján. Globális sportágként ez nagyon fontos számunkra, klasszikus pályaként pedig továbbra is ott lesz a naptárban Silverstone, Monza, Monaco, Spa. A hagyományos európai helyszínek egyértelműen fontosak az F1 számára, de úgy vélem, jövőre jóval kiegyensúlyozottabb, globálisabb naptárunk lesz.”