A múlt héten jelentették be, hogy a Forma-1-et 2017 eleje óta vezérigazgatóként irányító Chase Carey az év végén távozik posztjáról, helyét az egykori Ferrari-csapatfőnök, Stefano Domenicali veszi át.

A 66 éves amerikai üzletember Domenicali érkezése után tanácsadói szerepkörben, elnöki pozícióban folytatja a munkát. A brit Sky Sportsnak arról beszélt, hogy mindenben igyekszik majd segíteni utódját:

„Szeretnék majd segíteni, de nem akarok útban lenni, szóval majd menet közben kitaláljuk, hogyan is legyen. Nem távozom teljes mértékben, de a jövőben csak segítői szerepem lesz, a döntéseket Stefanónak kell majd meghoznia.”

„Természetesen átbeszéltük, milyen kihívások, milyen lehetőségek állnak előttünk, mik lehetnek a prioritások. Úgy gondolom, hasonlóan látjuk, hogy milyen irányba kellene mennie a Forma-1-nek, de végül ő dönti majd el, mit tart helyesnek, és ez így is van rendjén.”

F1: Nem lesz útban az előző vezér 2

Chase Carey

Carey 2017 elején egy triumvirátus tagjaként került az F1 élére, gazdasági, marketingügyekben a szintén „F1-szűz” Sean Bratches segítette – ő idén januárban távozott –, míg a sportszakmai ügyek irányítását Ross Brawn kapta. Az amerikai nagyon élvezte az elmúlt négy évet:

„Nagyszerű volt. Egyértelműen más volt, mint bármi, amivel előtte foglalkoztam. Szép karrierem volt a média világában, és az F1 is csodálatos volt. Elképesztő sportág hihetetlen résztvevőkkel, akik hihetetlen dolgokat visznek véghez, nagyszerű múlttal. Nagyszerű volt a részesének lenni.”

„Igen, húzós év volt az idei, de szép jövő áll előttünk, Stefano érkezése pedig nagyon izgalmas. Ő képes lesz azonnal felvenni a ritmust, ismeri az F1-et, ismeri a szereplőket, és tovább épít majd az általunk megteremtett alapokra.”