A Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj időmérő edzésén is a Q2 jelentette a végállomást Sebastian Vettel számára. A Ferrari német versenyzője leggyorsabb köre is csak a 13. helyre volt elég a kvalifikáció második szakaszában, ám a leintés után kiderült, hogy ezt a pályahatárok megsértésével szerezte. Leggyorsabb szabályos köre a 14. leggyorsabb volt a teljes mezőnyt tekintve, míg csapattársa, Charles Leclerc továbbjutott a Q3-ba, ahol a hetedik lett a monacói.

“Jól éreztem magam, elégedett voltam a köreimmel, de megint nem volt meg a sebesség. A múltkor rosszul éreztem magam az autóban, most jól, de az eredmény többé-kevésbé ugyanaz” – értékelte szűkszavúan időmérőjét a négyszeres világbajnok. “A végén mindent beleadtam, tudtam, hogy túlságosan szélesre sodródtam, de úgy gondoltam, hogy ha nem próbálom meg, az nem fog segíteni” – tért ki az elvett utolsó körére Vettel.

F1: Vettel újabb nehéz versenyre számít 2

“Holnap megint nehéz futam  következik, nehéz ugyanis előzni ezen a pályán. Versenytempó tekintetében erősebbek lehetünk az előlünk rajtolóknál, de nem lesz egyszerű a helyzet.”