Szűk két héttel ezelőtt röppent fel, hogy a Racing Pointtól Sebastian Vettel 2021-es érkezése miatt távozni kényszerülő Sergio Perez a Williamsnél kereshet helyet magának a jövő évre, valószínűleg a Mercedes-nevelt George Russell rovására.

Bár maga az angol ifjonc végig hangsúlyozta, hogy szerződése van a jövő évre, nem félti az ülését, a grove-i alakulat megbízott csapatfőnöke, Simon Roberts nagyon is kétértelműen nyilatkozott a múlt pénteken, Potrimaóban egyszerűen nem volt hajlandó megerősíteni, hogy 2021-ben is a jelenlegi páros, azaz Russell és az újonc Nicholas Latifi vezet náluk.

Nem tudni, hogy csak a csapat új tulajdonosai és Roberts között volt tökéletlen a kommunikáció, vagy tényleg tárgyaltak Perezzel, de nem sikerült megegyezni, mindenesetre a hétvégi Emilia-romagnai Nagydíj előtt a csapatfőnök tiszta vizet öntött a pohárba.

„Igen, megerősíthetem a jövő évi felállást. A múlt héten talán okoztam egy kis zavart, amiért bocsánatot kérek” – mondta Imolában.

„Nem igazán szerettünk volna a versenyzői felállásról nyilatkozni, de az év korábbi szakaszában már volt bejelentésünk, azóta pedig semmi sem változott, a mostani pilótapárosunk egyben a jövő évi is. Elégedettek vagyunk velük, várjuk a közös folytatást” – mondta ki kerek perec.

Roberts rákérdezésre sem volt hajlandó az esetleges perezes tárgyalásokról nyilatkozni, ám ha voltak ilyenek, akkor a mostani nyilatkozat alapján végük szakadt – feltehető, hogy Perez prioritása a még szabad Red Bull Racing-ülés volt, így a mostani fordulat akár azt is jelentheti, hogy az energiaital-gyártó megegyezett a mexikóival, persze ez csak egy lehetséges opció.

A Red Bull a két hét múlva következő Török Nagydíjig szeretne végleges döntést hozni a 2021-es felállásáról.