A két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjon nem indult a Racing Point versenyzője, Lance Stroll, a kanadainál ugyanis szombatra kiújultak a már Szocsiban is tapasztalt tünetei, rosszulléttel, hasmenéssel küszködött.

Stroll vasárnap magángépen hazarepült a Nürburgringről, majd az aznap, már Svájcban elvégzett koronavírus-tesztje pozitív lett.

A pilótát azelőtt kedden, a hivatalos F1-es tesztelés keretében vizsgálták, akkor negatív eredményt produkált, a következő tesztje, a mindenkire egyöntetűen vonatkozó előírások szerint öt nappal később, vasárnap délelőtt lett volna.

Mivel fennáll a lehetősége, hogy Stroll – jó esetben tudtán kívül – lehetséges fertőzőként volt jelen a nürburgringi paddockban csütörtökön és pénteken, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétvégi Portugál Nagydíjra szigorított a tesztelési protokollon.

Mostantól az ötnaponkénti tesztelés helyett a korábbi negatív teszt birtokában a paddockba belépett szereplőknek a belépés után a lehető leghamarabb, de legfeljebb 24 órán belül újabb teszten kell részt venniük, a vasárnapi versenyen való részvételhez pedig szombaton 14 óráig újabb tesztet kell csináltatni.

A Racing Pointot figyelmeztetésben részesítette az FIA, amiért Stroll múlt hétfői pozitív teszteredményéről csak ezen a héten tájékoztatták a felügyelőszervezetet.