A Renault kedden Barcelonában forgatási napot tartott a jövőre visszatérő Fernando Alonsóval, azonban a helyszínre érkezett csapattagok közül már nem mindenki jutott ki a pályára.

A RaceFans értesülése szerint két csapattagnál mutatott pozitív eredményt a teszt, ők és a velük közvetlen kapcsolatban lévő további négy dolgozót elkülönítették a szállodában.

A szakoldal hozzáteszi, hogy semmi nem mutat arra, hogy a Renault-nál megszegték volna a koronavírusos óvintézkedésre vonatkozó előírásokat, valamint az is biztosnak tűnik, hogy a fertőzött csapattagok a múlt hétvégi Eifel Nagydíjon nem kerültek kapcsolatba a csapat/márka vezetőivel, azaz a főnök Cyril Abiteboullal vagy épp a Renault-vezér Luca De Meóval.

Az F1-ben még a – végül épp emiatt lefújt – Ausztrál Nagydíj előestéjén a McLarennél akadtak fertőzöttre, augusztusban a Racing Point pilótája, Sergio Perez kényszerült a koronavírus miatt két futamot kihagyni, a múlt hétvégén, a Nürburgringen pedig a Mercedesnél találtak két fertőzött csapattagot.