A jövő évi Forma-1-es visszatérésre készülő Fernando Alonso kedden Barcelonában tesztelt a Renault-val, a kétszeres világbajnok „forgatási nap” – maximum 100 km-es táv a Pirelli ultrakemény demógumijain – keretében vezette az idei autót.

„Jó érzés volt, de egyelőre nem bírtam az autóval, nem tudtam belőle kihozni a maximumot, ugyanis nem olyan könnyű visszaugrani a Forma-1-be” – kezdte az értékelést a 39 éves spanyol.

„Minden egyes körön javultam, visszajelzéseket adtam a mérnököknek, emellett filmeztünk is, voltak kamerák, drónok, szóval félig munka, félig szórakozás volt a nap. Úgy vélem, az autóban van potenciál, a versenyhétvégéken is láthatjuk, de még mindig lehet rajta javítani, rövid távon ezzel próbálkozunk majd.”

F1: Alonso még nem bírt az autóval 2

Ugyan Alonso a visszatérése nyári bejelentésekor arról beszélt, hogy sosem volt fittebb, úgy tűnik, még ezen a téren is lesz dolga.

„Sok téren kell felkészülni, az első az erőnlét, formába kell kerülni, az F1-es szintnek megfelelően kell edzeni, a nyakat, a törzset is meg kell erősítenem. Most nincs gond a nyakammal, de holnap biztosan fájni fog egy kicsit.”

„Aztán dolgozni kell a komforton, azaz ülésen, a kormányon, a pedálok állásán, nagyon sok mindent kell végigvenni, és a mérnökökkel is kell még dolgozni, hogy jó kapcsolat alakuljon ki, szinte szavak nélkül is értenünk kell majd egymást. Ez mind időbe kerül, de 2020 hátralévő részét és a telet pontosan erre is használjuk majd, felépítjük a lendületet” – zárta az F1-ből 2018 végén távozott versenyző.