A Haas négy éve változatlan pilótafelállással versenyez, a 2016-os indulás óta náluk dolgozó Romain Grosjean mellé 2017-ben került a dán Kevin Magnussen.

A csapatfőnök Günther Steiner már tavaly is pedzegette, hogy egyiküktől vagy akár mindkettejüktől megszabadulna, idén pedig még határozottabban utalt arra, hogy csere lesz.

Grosjean a vasárnapi Eifel Nagydíjon húsz futam után újra pontot szerzett, de Steiner a verseny után sietett leszögezni, hogy ez nem növeli a francia megtartásának esélyeit.

„Nem hagyatkozhatunk az érzelmekre, nem lehet hétvégéről hétvégére változtatgatni a döntést. Ahogy már korábban is mondtuk, nem rövid, hanem hosszú távra szeretnénk döntést hozni, szóval nem szeretnék bedőlni egy ilyennek. Szeretnénk felmérni, melyik pilótákkal szerepelhetne legjobban a csapat a következő két, három, négy, öt évben” – magyarázta.

Steiner a nürburgringi hétvége kezdetén is elég egyértelmű üzenetet küldött.

„Nem haragudnék, ha másfelé nézelődnének. Ha lenne döntés, azt azonnal megmondanánk a versenyzőknek, ezt mindenképp megérdemlik, akár maradnak, akár nem. Nekik szólunk majd elsőként.”

„Általában elég jól tudjuk ezt a kérdést rendezni, de idén a körülmények miatt egy kicsit tovább tart. De biztos vagyok benne, hogy Kevin és Romain sem ül otthon a telefon mellett az én hívásomra várva. Körül kell nézniük, mert mindenki más is ezt teszi. Mi magunk is. Persze az, hogy valakinél érdeklődünk, hogy elérhető-e, még nem jelent ígéretet.”

„Ez igaz Kevin és Romain esetében is. Ők is tárgyalnak más csapatokkal, emberekkel. Legalábbis remélem! Erre vannak a menedzsereik. Én nem haragszom, ha másokkal beszélnek. Én meg majd megmondom, hogy maradnak-e vagy sem.”