Romain Grosjean a Haas-csapat 2016-os megalapítása óta az alakulatnál dolgozik, de az elmúlt két-három évben eredmények helyett túlnyomórészt a baleseteivel és a panaszkodásával hívta fel magára a figyelmet.

A Haasnál versenyzőcserére, akár -cserékre készülnek 2021-re, így valószínűleg nem a legokosabb ötlet, ha a pilóta (még inkább) maga ellen hangolja a főnököt, de Szocsiban pontosan ez történt, Grosjean a szabadedzésektől panaszkodott az autóra.

„Ezzel az autóval nem lehet mit kezdeni. Kezdem nagyon unni az egészet” – mondta a csapatrádión a futamon.

Amikor a csapatfőnököt, Günther Steinert kérdezték a francia Orosz Nagydíjon elért 17. helyéről, az így felelt:

„A Romainnal történteket kiválóan dokumentálta a tévéközvetítés. Ő is nyilatkozgat, szóval nekem már nem kell elmesélnem vagy a közleményünkbe belefogalmaznom. Elég világosan elmondta, mit gondol az autóról, egészségére!”

A Haastól Grosjean gyakorlatilag biztosan távozik, de a dán Kevin Magnussen helye is bizonytalan, egyáltalán nem lenne meglepő, ha az amerikai csapat 2021-re egy tapasztalt pilóta és egy újonc párosával lépne pályára, az előbbi szerepre jó jelölt lenne Sergio Perez vagy Nico Hülkenberg, az utóbbira pedig a műszaki partner egyik saját nevelésű ifjonca, az orosz Robert Svarcman vagy a brit Callum Ilott.