Holnap a Ferrari-motorpartner Alfa Romeónál és Haasnál az olaszok két neveltje, a 2020-as Forma-2-es bajnokság első két helyén álló Mick Schumacher és Callum Ilott lép majd pályára az Eifel Nagydíj első szabadedzésén.

Mára szinte mindenki tényként kezeli, hogy a kis Schumi 2021-től az Alfa pilótája lesz, ám a jövő évi felállás kérdését még szintén nyitva tartó Haasnál távolról sincs bérelt helye Ilottnak, sőt, egyelőre nem is jelölt, közölte a csapatfőnök, Günther Steiner.

„Nincs a listánkon, ugyanis ő a Ferrari pilótája, nem számolunk vele. Nem tudom, mihez kezdenek vele, mik a terveik, de pillanatnyilag nincs a listánkon. Tisztelem, hiszen a második az F2-ben, ami azt jelenti, hogy elég jó. De ma délelőtt találkoztam vele először, egész röviden, délután lesz egy megbeszélésünk, majd akkor egy kicsit jobban megismerem” – magyarázta.

„Őszinte vagyok, ezért azt mondtam, hogy ma nincs a listán, de lehet, hogy holnap már rajta lesz. Igaz, ez nem az edzésen elért eredményén múlik majd. Na persze ha valami olyat csinál, amit nem kéne, összetöri az autót vagy ilyesmi, akkor biztosan nem kerül fel rá.”


Schumacher és Ilott mellett a Ferrarinak még egy tehetsége vezet a Forma-2-ben, az orosz Robert Svarcman is edzéslehetőséget kap majd idén.

„Abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy három jó ifjoncuk van, és nyilván azért kerültek ebbe a helyzetbe, mert hajlandóak voltak invesztálni ezekbe a srácokba” – mondta erről Steiner.

„A motor miatt szövetségben vagyunk, így ha pilótát akarunk, először náluk érdeklődünk. De ezt a helyzetet maguknak köszönhetik, a motort illető együttműködésen kívül nincs kötelezettségünk. Nem tudom, hogy oldják majd meg a problémájukat, de hála az égnek, hogy nem az én problémám ez!”

A Haas 2017 óta a változatlan Romain Grosjean, Kevin Magnussen párossal versenyez, egyikük – Grosjean – szinte biztosan távozni kényszerül majd, de akár mindkettőjüket is lecserélhetik. Választék van, a Ferraritól kapható fiatalok mellett olyan tapasztalt pilóták is a piacon vannak, mint a Racing Pointtól távozó Sergio Perez vagy a visszatérés lehetőségét kereső Nico Hülkenberg.