A Ferrari kedden jelentette be, hogy a Forma-2-ben versenyző neveltjeik, Mick Schumacher, Callum Ilott és Robert Svarcman is Forma-1-es szabadedzésen vezet majd – az első két pilóta a jövő hétvégi Eifel Nagydíjon, míg a harmadik Abu-Dzabiban.

A versenyhétvégés felkészülés keretében már tegnap F1-es autóba ülhettek az ifjoncok a Ferrari házi pályáján, Fioranóban. Mindhárman a Scuderia 2018-as autóját, a Ferrari SF71H-t vezethették.

Az orosz Svarcman számára ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autót vezethetett, Ilott viszont már tesztelt az Alfa Romeónál, Schumacher pedig a Ferrarinál és az Alfa Romeónál is a tavalyi barcelonai ifjoncteszten.

„Szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak és az FDA-nak (a maranellóiak pilótaképző akadémiája – a szerk.) a lehetőségért, hogy F1-es autóba ülhettem néhány nappal a nürburgringi versenyhétvégés bemutatkozásom előtt! Nagyon hasznos volt, hogy újra megszokhattam az elég bonyolult munkafolyamatokat és azt, hogyan dolgozik egy csapat a csúcskategóriában” – mondta a Forma-2-es bajnokságot vezető Schumacher.

Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 1

„Pár héttel ezelőtt Mugelllóban már vezethettem az F2004-est, ami egy lenyűgöző, de mára régimódi autó. A 2018-as hibrid versenyautó volánja mögött megértettem, milyen fontos az elektronika az erőforrás szempontjából és hogy mennyit fejlődött a Forma-1 az aerodinamika terén.”

„Alig várom, hogy Németországban is autóba ülhessek, szép lesz első ízben a hazai közönség előtt szabadedzésen indulni. A csapatban vannak szerelők, akik még édesapámmal is dolgoztak, ettől még különlegesebb lesz majd a nap” – folytatta a kis Schumi.

Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 2
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 3

Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher

Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher

Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 13
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 14
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 15
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 16
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 17
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 18
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 19
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 20
Újra Forma-1-essel tesztelt a kis Schumacher 21
Fotó megosztása:

Kattints a képre, galéria nyílik!