Első dobogóját szerezte a Renault-nál Daniel Ricciardo a Forma-1-es Eifel Nagydíjon, az ausztrál két év után térhetett vissza a dobogóra. “Nagyon jó érzés, hogy most újra itt lehetek” – mondta a leintést követően, és ez látszott is rajta, amikor Lewis Hamilton és Max Verstappen társaságában pezsgőzött.

Habár a körülmények több szempontból sem kedveztek, Ricciardo még a rajt előtt azt mondta, hogy ha dobogóra áll, biztosan iszik majd a cipőjéből, hiába volt hideg az idő a Nürburgringen. Azt azonban megígérte, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nem itatná meg társait cipőjéből.

F1: Ricciardo sziporkázott a leintés után is 2

Mindez azonban elmaradt, de erre csak az ünneplés után, az újságíróknál jött rá. Elég csak Ricciardo első reakcióit nézni, az is érteni fogja, mit gondolt az ausztrál, aki nem beszél angolul.

“Hú, ez nagyon rossz! Teljesen megfeledkeztem róla!” – mondta. “El is mondom, miért: amint elkezdtünk pezsgőzni, Max azonnal telibe locsolt engem, és most először behűtött üvegeket kaptunk – általában meleg szokott lenni.”

“A hideg sokkolt, és eszembe sem jutott… most elszomorodtam” – mondta azért vigyorral a maszkja alatt Ricciardo.

Később azonban nem maradt el a shoey. “Jobb későn, mint soha” – mondta, majd töltött és ivott.

A Renault versenyzője a Hamiltonnal és Verstappennel közös interjúk során is folytatta a sztorizást és a viccelődést. Miután szóba hozta, hogy két zoknit vett fel a hideg versenyre, a futamgyőztes megkérdezte, hogy ezt miért tette, hiszen az ő lábai mindig megsülnek. “Biztosan egy lyuk van az orrkúpon” – utalt viccesen az autó legálisságának kérdésére a brit. “Kérlek, ne óvjatok, ne ma!” – felelt az ausztrál.