A pole pozícióból indulva akár a győzelemre is esélye lehetett volna Valtteri Bottasnak a Forma-1-es Eifel Nagydíjon, ehhez képest a verseny kétharmadát a bokszból kísérhette csak figyelemmel, miután a 19. körben műszaki hiba miatt kiállni kényszerült.

„Igen, szerencsétlenül alakult – mit is mondhatnék?! A virtuális biztonsági autós szakasz alatt elkezdtem motorerőt veszíteni, és utána már nem is jött helyre. Nagy volt a motorerő-veszteség, valószínűleg valami van az erőforrással, de még nincsenek részletek. Szerencsétlen voltam, viszont addig szórakoztató versenyem volt” – mondta a probléma kapcsán a finn.

F1: Ezért szálltak el Bottas győzelmi esélyei 2

Bottas már a rajtnál összecsapott csapattársával, de kivédte támadását. „Remek volt a rajt, jó csatát vívtunk. Semmiképpen nem akartam megkönnyíteni a dolgát, ezért örülök, hogy meg tudtam őrizni a vezetést” – boncolgatta a verseny első pillanatait.

„Később elfékeztem az 1-es kanyart, így buktam a pozíciót, egyúttal azt is jelentette, hogy korán ki kell jönnöm új abroncsokért” – utalt hibájára. „Már éppen kezdtek jól alakulni a dolgok, mert úgy éreztem, az alávágással elé kerülhetek.”

A finn rontásával és kiesésével Lewis Hamilton nyerő helyzetbe került, győzelmével pedig beállította Michael Schumacher rekordját. Az idei hetedik és pályafutása 91. elsőségét elkönyvelő brit előnye így 69 pontra hízott az összetett élén.