Valtteri Bottas pályacsúccsal szerezte meg az első rajtkockát a Forma-1-es Eifel Nagydíjra, a harmadik szabadedzésen is élen záró finn idén harmadjára, pályafutása során 14. alkalommal indulhat az élről. Hatszoros világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton jócskán kikapott az időmérő edzésen, Max Verstappen pedig minden erőfeszítése ellenére sem talált fogást a Mercedeseken, harmadik lett a Red Bull-lal.

A leggyorsabbakkal a korábbi Forma-1-es versenyző, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat az időmérőt követően.

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Nagyszerű érzés az utolsó körön pole-t szerezni, ez volt az utolsó esélyem. A Q3-ban nagyon odatettem az utolsó körömet, és ez az, amire szükségem volt. Idáig elég trükkös volt ez a hétvége, de holnap csak egy célom lehet: a győzelem.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 2.): „Biztos vagyok benne, hogy amikor ránézek az adatokra, rengeteg eldobott időt fogok találni. Két tizedmásodperccel zárt előttem, Valtteri remek munkát végzet – gratulálok neki! Lesz tétje a holnapi napnak, szóval le kell szegnem a fejem.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Azt gondolom, összességében jó időmérőt zártunk. A Q3-ban viszont kissé alulkormányzottá vált az autó, nem szeretem ezt. Hideg időben megesik, hogy elfogynak az első gumik, és ez történt most is, ami némi időbe került. Közeledünk azonban a Mercedeshez, ami szerintem nagyon pozitív. Ugyanakkor kicsit csalódott vagyok, mert többre számítottam.”