A harmadik szabadedzés, illetve a kvalifikáció első és második szakasza alapján úgy tűnt, hogy akár mindkét autójával bejuthat a Ferrari a Q3-ba a Forma-1-es Eifel Nagydíj időmérő edzésén – ez végül csak Charles Leclerc-nek sikerült, a monacói viszont az előkelő negyedik helyet szerezte meg, míg Sebastian Vettel hajszállal ugyan, de kiesett a Q2-ben.

„Szenvedtem az első szektorban, de nem tudom az okát, sokat veszítettem a többiek között cikázva. Úgy éreztem, hogy rendben vagyunk, a határon voltam. Ebből az autóból nem tudtam kihozni többet” – összegezte időmérőjét Vettel, hozzátéve, a vasárnapi versenyen szeretne minél előrébb jönni a 11. rajtkockából.

F1: Vettel ismét kudarcot vallott a Ferrarival 2

„Talán előnyünkre válik, hogy nem kell feltétlenül a lágy gumikon indulnunk, de erre majd csak holnap kapunk választ” – utalt a szabad gumiválasztás lehetőségére a négyszeres világbajnok.

Arra a kérdésre, hogy most jobbnak érzi-e az autót, így felelt: „Nem olyan rossz, maximum leszorítóerővel megyünk. Tudjuk, hogy az ilyen jellegű pályák jobban fekszenek nekünk, legutóbb a Hungaroringen voltunk hasonló helyzetben. Emiatt úgy érzem, ezen a hétvégének jobbnak kell lennünk. Kár, hogy nem sikerült továbbjutnom a Q2-ből” – zárta mondandóját.