Miközben Sebastian Vettel a hazai pálya ellenére sem jutott el a Q3-ig, a másik Ferrari volánjánál remek eredménnyel zárta a Forma-1-es Eifel Nagydíj időmérő edzését Charles Leclerc, aminek köszönhetően a negyedik helyről rajtolhat a Nürburgringen – az eredmény még őt is meglepetésként érte.

„Nagyon örülünk, hiszen minket is meglepett a reggeli, majd a délutáni teljesítményünk!” – értékelt az időmérő után a monacói, célozgatva arra, hogy már a harmadik szabadedzésen is – az előző hetekhez, hónapokhoz képest – meggyőzően szerepelt a Ferrari.

F1: Leclerc megmentette a Ferrari becsületét 2

„Különösen ezen körülmények között arra számítottunk, hogy szenvedni fogunk, ehelyett a hideg időjárás ellenére is jól mentünk. Nagyon jól összeraktam az utolsó körömet, az is örömmel tölt el” – folytatta mosolyogva Leclerc.

Pedig úgy érezte, hogy az időjárás nem csak kedvezőtlen volt, de folyamatosan változott is. „A Q3-ban erősebb volt a szél, ami még inkább kiszámíthatatlanná tette az autót, de így is meglett a köröm” – összegezte tapasztalatait.

„Bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárnom holnap, de trükkös lesz a verseny. Kicsit olyan lesz, mint az ismeretlenbe ugrani, ugyanis nem sikerült olyan etapokat futnunk, amikor tele a tank. De próbálok majd a legjobbra törekedni.”