A Red Bull és az AlphaTauri jelenlegi motorszállítója, a Honda már csak a következő szezont vállalja a Forma-1-ben, és egyelőre nem tudni, ki léphetne a japánok helyére 2022-től.

Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a Mercedes nem lesz a Red Bull motorszállítója, de nem is nagyon lehetne: a saját csapata mellett a Racing Point, a Williams és a jövő évtől a McLaren is az ügyfele lesz.

“Nem leszünk a Red Bull motorszállítója” – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Ennek több oka van, de a legfontosabb, hogy magunkkal együtt négy partnerünk van.”

“Így is a majdnem teljesítőképességünk határán leszünk, nincs több kapacitásunk. De nincs kétségem afelől, hogy Helmut Markónak van egy B terve.”

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint az olaszok még nem gondolkoztak a Red Bull esetleges kisegítéséről. “Nem gondolkodunk ezen, először egyébként is a Red Bullnak kéne felkérnie minket” – így Binotto.

A Red Bull az idei év végéig szeretné eldönteni, hogyan tovább. “Minden opciót fontolóra kell vennünk” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök. “Egy olyan csapat, mint a Red Bull, nem átlagos ügyfélcsapat. Nyerni akarunk, és a bajnoki címért akarunk küzdeni.”

“Az év végéig véglegesíteni szeretnénk a döntésünket.” Benne van a pakliban az is, hogy a Hondával együtt a Red Bull is távozik 2021 végén.