A hétvégi Eifel Nagydíj előtt természetesen Max Verstappen sem kerülhette el a Red Bull-motorszállító Honda 2021 végi távozását, és annak lehetséges következményeit illető kérdéseket.

A holland pilóta a Nürburgringen elárulta, hogy már hónapok óta érezte, hogy készül valami.

„Igen, persze már azután, hogy én magam aláírtam a saját hosszabbításomat. Mondjuk a hondások sosem kötelezték el magukat hosszabb időre, szóval annak ellenére, hogy számítani lehetett valami ilyesmire, nem lehetett biztosra venni. Meg ugyanez van a versenyzői szerződésekkel is: az ember aláír, de ki tudja, mi lesz öt év múlva, hát nem?” – idézte a The Race a kilencszeres futamgyőztest.

„Őszintén szólva, ahogy már mondtam, lehetett érezni, hogy ez lesz. Persze az egész világ helyzete is biztosan benne volt. Nem könnyű ez.”

A Red Bullnak most meg kell fontolnia, hogy marad-e az F1-ben 2021 után, és ha igen, milyen motort használnak majd, átveszik-e a Honda programját, vagy visszatérnek a Renault-hoz…

„Én csak a saját dolgomra koncentrálok, azaz arra, hogy a lehető leggyorsabban vezessek – remélhetőleg motorral a hátam mögött! Bízom benne, hogy nem járok úgy, mint Kovakövi Frédi, hogy lábbal kelljen hajtanom az autót! Úgy gondolom, hogy az eléggé megterhelő lehet” – viccelődött Verstappen.

Verstappen: Nem akarok lábbal hajtós autót! 2

A kérdésre, hogy a Renault-val való újbóli együttműködést is elfogadná-e, így felelt:

„Nem én döntök a motorokról. Én mindenre nyitott vagyok, csak ne lábbal kelljen hajtanom az autót, ennyi a lényeg.”

A Red Bulltól pont a hondás átállás előtt, 2018 végén távozó, az elmúlt két szezont a Renault-nál töltő Daniel Ricciardót is megkérdezték a témáról. Az ausztrál nem volt kárörvendő, ráadásul úgy gondolja, a újjáalakulhat a Red Bull-Renault partnerség.

„Nem javíthatatlan a viszony. A múlt és a saját tapasztalataim alapján szerintem nincs miért aggódniuk (a Red Bullnál) – ha jó autót építenek, úgyis meglesz a támogatás.”

„A Honda távozását illetően nincsenek különösebb érzéseim, nem ugrálok örömömben, hogy háhá, igazam volt, semmi ilyesmi. Mindig előfordulhat ilyesmi, az F1 folyamatosan változik.”

Ricciardo hozzátette, hogy azt kívánja, a Red Bull minél előbb találjon megoldást.