Max Verstappen 2016 tavasza óta vezet a Red Bull Racingél, a holland az elmúlt években összesen kilenc futamot nyert velük – idén eddig egyet. Az utóbbi kiábrándító eredmény ahhoz képest, hogy az energiaital-gyártó deklarált célja az volt 2020-ra, hogy a versenyzőt minden idők legfiatalabb világbajnokává tegye.

Verstappen idén év elején egészen 2023-ig hosszabbított a Red Bull-lal, ám a márka motorsportfőnöke, Helmut Marko korábban utalt arra, hogy a pilóta előbb is távozhat – még ha a héten a csapatfőnök, Christian Horner tisztázta is, hogy konkrétan a Honda 2021 végi kiszállása nem nyújt erre lehetőséget.

Akárhogy is, Verstappen megtartásához eredmények, méghozzá nem akármilyen eredmények kellenek, erről beszélt édesapja, a volt F1-pilóta Jos Verstappen, amikor a holland De Telegraaf kérdezte fia jövőjéről.

„Türelmesen várjuk, hogy mi lesz (2021 után). Kifelé nem sok mindent kommunikálhatunk” – mondta.

„De itt az idő, hogy a Red Bull végre olyan autóval álljon elő, amivel Max világbajnok lehet. Ha jövőre versenyképes autót adnak alá, nincs mitől tartaniuk. A cél világos: a világbajnoki cím” – folytatta.