Tavaly nagyon úgy tűnt, hogy a Mercedes Max Verstappennel pótolná Lewis Hamiltont, ha a hatszoros világbajnok nem újítaná meg a szerződését velük, ám a Red Bull januárban bejelentette, hogy egészen 2023-ig hosszabbított a hollanddal.

Ennek ellenére a Mercedes-főnök Toto Wolff a napokban is arról beszélt, hogy akár a ferraris Charles Leclerc-t, akár Verstappent megszerezhetik, ha úgy alakul, ugyanis szerinte mindkét fiatal pilóta hagyhatott kiskaput a szerződésében.

A német Auto Bildnek nyilatkozva a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko megerősítette, hogy van kilépési záradék Verstappen szerződésében.

„Vannak bizonyos feltételek. De amíg versenyképes a motorunk, velünk kell maradnia” – szögezte le.

Miután pontosításra kérték, az osztrák ezt mondta: „A mi motorunk és a legjobb motor között legfeljebb kéttized különbség lehet.”

A Red Bull idén második évét kezdi a Hondával, eddig mindenki azt nyilatkozta, hogy a japán gyártó fantasztikus fejlesztési munkát végzett a télen, ezért a világbajnoki címért való küzdelemre készülnek, ugyanakkor egyelőre semmi sem garantált, ráadásul a motorszerződés is csak 2021 végéig szól.

F1: Verstappen tényleg kibújhat a szerződésből 1

A Red Bullnak tehát tényleg jól kell teljesítenie idén, de Marko bízik benne, hogy ebben kezükre játszhatnak majd a Ferrarin belüli feszültségek, miközben ők mindent beleadnak majd, hogy Verstappent minden idők legfiatalabb Forma-1-es bajnokává tegyék – a holland egyértelmű első számú náluk.

„Elég megnézni, milyen nehéz helyzetben van most a Ferrari” – utalt arra, hogy a tavalyi, balhés év után az olasz csapatnál egyenlőséget hirdettek, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel és az ifjú titán Charles Leclerc szabadon versenyezhet.

„Ha a Ferrari is egy versenyzőre koncentrált volna, Verstappen nem lett volna 3. 2019-ben. Számunkra logikus ez, hiszen Verstappen már rutinos, Albon még nem. Persze nem hanyagoljuk el Albont sem. Komoly fejlődésre számítunk tőle” – magyarázta.