A Mercedesnél mindkét jelenlegi versenyző szerződése lejár 2020 végén, Valtteri Bottas és a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton jövője is nyitott egyelőre.

Bár igen valószínű, hogy a Merci és Hamilton megegyezik a közös folytatásról, ha az angol megy, mást kell találni a helyére, ami nehéz lesz, hiszen a jövő két sztárpilótája, Charles Leclerc és Max Verstappen is nemrég hosszabbított saját csapatával – a monacóit egészen 2024-ig kötötte le a Ferrari, míg a holland 2023 végéig írt alá a Red Bull-lal.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff ennek ellenére úgy véli, nem lenne kizárt valamelyikük megszerzése.

„Meglepne, ha mindkét fiatal pilóta öt évre elkötelezte volna magát a csapatával és minden más lehetőséget kizárt volna. A szerződések általában összetettebbek, mint a média előadja” – mondta az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

F1: Leclerc és Verstappen is mehet a Mercihez? 1

De ha a fenti két pilóta nem elérhető, még mindig van hova fordulnia a Mercedesnek…

„Amíg gyors autónk van – márpedig ez az elsődleges célunk – mindig is lehetőségünk lesz válogatni a versenyzők között. Vannak ifjoncaink is, akik nagyon szép munkát végeztek: George Russell abszolút hibátlanul ment a Williamsnél, és ott van Esteban (Ocon, az idei évtől a Renault-nál) is. Szóval vannak elérhető fiatal versenyzőink is” – magyarázta Wolff.