Miután 2018 szeptemberében eldőlt, hogy a Ferrari nem hosszabbít vele, Kimi Räikkönen napok alatt nyélbe ütött egy új szerződést az Alfa Romeóval, a 2007-es világbajnok két évre írt alá az annak idején neki – még Sauber néven – Forma-1-es bemutatkozási lehetőséget nyújtó alakulattal.

A hamarosan 41. születésnapját ünneplő finn jövője egyelőre homályos, bár az elmúlt időszakban több sajtótermék már tényként írt az alfás hosszabbításáról.

„Nem, nem írtam alá semmilyen szerződést” – jelentette ki kategorikusan, amikor a múlt hétvégén erről kérdezték Szocsiban.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szintén cáfolta, hogy már megegyeztek a finnel:

„Hogy hallottam-e, hogy Kimi már aláírt? Naná! De két héttel ezelőtt ugyanezt írták Hülkenbergről, három héttel ezelőtt Perezről… Nos, az újságírók írhatnak, amit akarnak, de ez a legkevésbé sem befolyásolja majd a döntést. Nincs határidő. A következő hetekben beszélünk majd Kimivel, hogy közösen eldöntsük, hogyan tovább” – idézte az orosz Championat a szakembert.

Ami az Alfa Romeo másik ülését illeti, sokan biztosra veszik, hogy Antonio Giovinazzi helyére a Forma-2-ben fő bajnokesélyessé vált Mick Schumacher ül 2021-ben.

„Tárgyalunk majd a Ferrarival, a következő hónapokban döntünk. Nagyon sok jó pilóta elérhető, de először a jelenlegi srácokkal kell mindent megbeszélnünk. Bár elég nehéz volt számunkra az idény első fele, mindketten szép munkát végeztek, ami nagyon fontos számomra” – mondta erről Vasseur.