A Forma-2-es bajnokságot vezető Mick Schumacher a jövő heti Eifel Nagydíjon ülhet be Antonio Giovinazzi Alfa Romeójába, míg ugyanezen az edzésen Callum Ilott a Haasnál vezet majd. Itt még nem döntötték el, hogy Romain Grosjean vagy Kevin Magnussen helyett.

Robert Svarcmannak kicsit tovább kell várnia a bemutatkozásra, ő az F1-es szezonzárón, Abu-Dzabiban vezethet az első szabadedzésen, de még nem tudni, melyik csapatban.

A Ferrari komolyan veszi fiataljai felkészítését, már szerdán F1-es autóba ülhetnek Fioranóban. Mindhárman a Ferrari 2018-as autóját, a Ferrari SF71H-t vezethetik majd. “Azért szerveztük ezt a tesztet, hogy a három legjobb fiatalunk a lehető legfelkészültebb legyen egy számukra nagyon különleges alkalomra” – fogalmazott a Ferrari sportigazgatója, a pilótaakadémiáért is felelős Laurent Mekies.

“Esélyt kapnak egy Forma-1-es autóval való ismerkedésre, ami sokkal bonyolultabb annál, mint amihez jelenleg hozzá vannak szokva. Mick, Callum és Robert az idei Forma-2-es szezonban már bizonyítottak, ez a teszt egy újabb lépés lesz a képzésükben.”

“Jövő héten, a Nürburgringen lesz az első F1-es részvételem. Nagyon örülök, alig várom, hogy hazai közönség előtt vezethessek” – írta Mick Schumacher a Twitteren, és persze a Ferrarinak és az Alfa Romeónak is köszönetet mondott.

“Semmi kétség afelől, hogy Mick egyike a nagy tehetségeknek” – reagált a hírekre Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke. “A legutóbbi eredményei is ezt mutatták. Gyors, de az autóban éretten és megfontoltan viselkedik – ezek egy leendő bajnok ismérvei.”