Bár hajszálon múlt, hogy kiessen a Q2-ben, körrekorddal szerezte meg pályafutása 96. pole-ját Lewis Hamilton, aki a Forma-1-es Orosz Nagydíjon már idén nyolcadjára indulhat az élről. Pedig úgy tűnt, hogy Valtteri Bottasnak reális esélye lehet labdába rúgni, de alulmaradt a finn, sőt még a Red Bull-os Max Verstappen is átugrotta őt, ezzel szétválasztva a Mercedeseket.

A leggyorsabbakkal Stoffel Vandoorne a Mercedes Forma-1-es teszt- és tartalék-, főállású Formula-E-pilótája készítette az interjúkat az időmérőt követően.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Ez volt az eddigi egyik legrosszabb időmérő edzésem. Kemény munka, őrület volt, a szívem a torkomban dobogott. Kint akartam maradni, de behívták új gumikért, aztán jött is a piros zászló. Az időveszteség miatt ki is szélesítettem a pályát, a hétvége folyamán először” – utalt a mercedeses arra, elvették tőle mért körét a kvalifikáció második szakaszában. „Kockázatos volt, de végül továbbjutottam, azonban a lágy gumikon rajtolok, ami nem jó. Habár megvan a pole, az autók nagy leszorítóereje miatt itt a legrosszabb. Kétségtelen, hogy holnap nehéz dolgom lesz, ha nyerni akarok.”

Max Verstappen (Red Bull, 2.): „Egy kicsit szenvedtünk az autó megfelelő egyensúlyának megtalálásával, eléggé csúszós a pálya. Ma reggel sem voltam igazán boldog, de úgy néz ki, az időmérő edzés folyamán sikerült eltalálnunk az egyensúlyt, az utolsó Q3-as köröm pedig nem volt rossz. Nem számítottam a második rajthelyre, de elégedett vagyok vele. Ha sikerül jól rajtolni, elég nagy lehet a szélárnyék-hatás, szóval ki tudja, mi történik a második kanyarig. A gumik is jelenthetnek érdekességet holnap.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 3.): „Jó helyről indulhatok, ráadásul jó gumikon is vagyok. Igazán hiszek benne, hogy a közepes gumikkal előnybe tudok kerülni, és harcba tudok szállni a győzelemért.”