Miután az előző szerződés 2019-ig szólt, tavaly tavasszal úgy tűnt, az utolsó Forma-1-es Spanyol Nagydíjat láttuk Barcelonában, ám végül az utolsó pillanatban, júliusban bejelentették, hogy sikerült megkapni a támogatást még egy rendezéshez, hogy a 2020-as, eredetileg rekordhosszúnak szánt évadban megtarthassák a jubileumi, 30. versenyt is a Circuit de Barcelona Catalunyán.

A koronavírus-járvány viszont közbeszólt, a május elejére ütemezett futamot sok másikkal együtt elhalasztották, de Barcelona végül augusztusban mégis helyet kapott az újjászervezett naptárban. A 2020-as Spanyol Nagydíj rendben lezajlott, ám a jövő homályos.

„Szeretnénk, ha megmaradna a pálya F1-es kapcsolata, ami nagy múltra tekint vissza. Felvettük a kapcsolatot, megbeszélést is szerveztünk a sportág vezetőivel, de ők előbb szeretnék kielemezni az idei, nehéz évet, mielőtt a következő naptárral foglalkoznának. A jelenlegi helyzet miatt nem haladhatunk olyan tempóban, mint szeretnénk” – nyilatkozta a pálya új főnöke, Maria Teixidor.

Az idei futam nézők, így jegybevételek nélkül zajlott, de ha jól mennek a dolgok, jövőre biztosan meg lehetne tölteni a lelátókat, hiszen a feltörekvő Carlos Sainz 2021-ben már a Ferrari versenyzője lesz, ráadásul visszatér a hazai szupersztár, Fernando Alonso is. Teixidor szerint a rendezési díj hosszabb távon egyértelműen megtérül, érdemes futamot rednezniük.

„A globális piacon igen drága F1-es futamot rendezni, de ha szeretnénk benn lenni a klubban, szeretnénk a legmagasabb szinten jelen lenni, a globális show részesei lenni, akkor erre is szükség van az gazdaság érdekében. Kétségtelen, hogy ha jól megnézzük, hasznot hoz ez a befektetés” – magyarázta, leginkább a regionális kormányzatnak üzenve, ahonnan a támogatást várhatják.