A Red Bull Racingnél tavaly Pierre Gasly, idén a francia helyére ültetett Alexander Albon ül Max Verstappen mellett, ám a hollanddal egyikük sem tudja, tudja tartani a lépést.

Sokan – köztük Lewis Hamilton is – azt mondogatják, hogy Verstappen mellé egy erősebb pilóta kellene, de ő úgy van vele, hogy mindegy, ki is van a garázs túloldalán, a monzai győző Gasly, a Mugellóban első Forma-1-es dobogós helyezését elérő Albon, vagy akárki más.

„Remélem, hogy ez lökést ad neki az önbizalom tekintetében, és úgy viseli magát, mint aki tényleg megérdemli az F1-es helyet, a Red Bull-os ülést” – nyilatkozta Albon eredménye kapcsán az ORF-nek.

„Helmut Marko (motorsportfőnök) és Christian Horner (csapatfőnök) régóta mondogatják, hogy nem lesz pilótacsere. Részemről rendben van. Végső soron nekem teljesen mindegy, ki ül mellettem. Bárkit megvernék” – tette hozzá.

Sokak szerint a Red Bull Racing azért jól járna, ha a saját nevelésű fiatalok helyett egy rutinos veterán, például a visszatérésre hajtó Nico Hülkenberg, vagy a Racing Pointtól év végén távozni kényszerülő Sergio Perez vezetné a másik autót.

„Talán az első évemben még szükségem lett volna erre. De mostanra elég jól tudom, mi a dolgom. Tényleg nem számít, kit ültetnek mellém” – mondta erre.

Persze hiába nagyon erős Verstappen, és hiába remélte a Red Bull, hogy idén minden idők legfiatalabb világbajnokává tehetik a hollandot, a megbízhatósági problémák, a Honda motor bajai miatt a szezonnyitó után a legutóbbi két futamon is nullázott, ő maga már lemondott minden reményről.

„Ha ilyen messze vagyunk, ilyen lassúak vagyunk, nem lesz belőle semmi. Továbbra is győzni szeretnék minden egyes hétvégén, de a bajnokság már lefutott dolog.”

„Remélem, hogy jövőre közelebb kerülhetünk a Mercedeshez. De nem hiszem, hogy meg tudjuk majd verni őket. A járvány miatt nem lehet majd sokat változtatni az autón. De bízom benne, hogy 2022-re, az új szabályokkal új irányt találunk az autóval” – magyarázta.