A Red Bull Racing tavaly kezdte használni a Honda erőforrásait, az első év pedig igen biztatóan alakult, a japánok folyamatosan fejlesztetettek, a megbízhatóság jó volt, ráadásul győzelmek is akadtak.

Az idei évre a csapat a Max Verstappen világbajnoki küzdelmét tűzte ki célul, ám az eddigi kilenc forduló egyharmadán motorhiba miatt búcsúzott a holland, aki mostanra le is mondott minden reményről.

„A Honda javult, de továbbra is a Mercedes a legjobb, a hibridegység terén legalábbis biztosan. Dolgoznunk kell, hogy felzárkózzunk. A Honda mérnököket váltott, talán ez okozta a problémákat” – nyilatkozta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko az Auto Bildnek.

A lap szerint a Red Bull és a Honda mézesheteinek vége, Verstappen pedig egyre elégedetlenebb, „inkább előbb, mint utóbb” szeretne ugyanolyan autót, mint Hamilton, azaz szívesen átigazolna a Mercedeshez.

Bár az év elején egészen 2023 végégig szóló hosszabbítást jelentettek be, a holland Red Bull-os szereplése csak 2021 végéig garantált.

„Maxnak 2021-be biztos szerződése van, de tudatában vagyunk, hogy versenyképesebb motort kell adnunk neki” – ismerte el Marko.

A helyzetet nehezíti, hogy egyelőre még ígérni sem igazán tudnak neki, ugyanis a Honda is csak 2021 végéig kötelezte el magát a Red Bull mellett, teljes a bizonytalanság azt illetően, milyen motorral mennek a 2022-ben kezdődő új korszakban.

„Erről október elején születik majd döntés” – állította az osztrák.