A Forma-1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn szokásos futam utáni értékelőjében a Mercedes és a Red Bull második számú versenyzőjére is kitért, igaz, a Toszkán Nagydíj után egész más képet festett Valtteri Bottasról és Alexander Albonról.

Bottas a vasárnapi káoszfutam (első) rajtjánál megelőzte csapattársát, a pole-ból induló Lewis Hamiltont, ám az angol az első újraindításnál visszavette a vezetést, és a finn hiába próbálkozott bármivel, nem bírt a címvédővel.

„Bottas azzal távozik Toszkánából, hogy neki kellett volna elvinnie a győztesnek járó trófeát, hiszen nagyszerű formában volt, amikor elcsaklizta a vezetést Hamiltontól. De aztán hagyta kicsúszni a győzelmet a kezei közül, biztosan nehéz lesz megemésztenie, hogy megint kikapott a címvédőtől. Ez biztosan fájni fog, felteszi majd a kérdéseket önmagának, hogy mégis mit kell még tennie, hogy legyűrje a csapattársát” – kezdte Brawn.

„Papíron még ott van a bajnoki küzdelemben, de minden egyes futammal romlanak az esélyei. Most már mentális küzdelemről van szó, hiszen a tempója megvan. De Lewis kíméletlen, minden helyzetet kihasznál, a legritkábban enged át bármit is az ellenfeleknek.”

Míg Bottas számára csapásként értékelte a futamot, Brawn úgy véli Albonnak jót tehetett a Mugellóban megszerzett 3. hely.

„Alex Albon kapott már idén hideget-meleget, és biztosan odavágott neki, amikor a megelőző hétvégén azt látta, hogy Red Bull-os elődje, Pierre Gasly megszerezte első Forma-1-es futamgyőzelmét, miközben ő pontot sem szerzett. Mugellóban viszont gyönyörű versenyt produkált, az eredményért pedig rendesen meg is kellett dolgoznia. Némelyik előzése ragyogó volt, különösen a Daniel Ricciardo elleni, a harmadik helyért.”

„Max Verstappen személyében Albonnak kiemelkedő csapattársa van, mindig is nehéz helyzetben lesz mellette, ahogy bárki abban lenne a helyében. Úgy gondolom, hogy elég jó munkát végez ahhoz, hogy megtarthassa az ülését, ez a dobogó pedig csodát tehet az önbizalmát tekintve” – summázott az F1-főnök.