Jövőre Sebastian Vettel váltja Sergio Pérezt a 2021-től már Aston Martinként szereplő Racing Pointnál. Pérez szerint neki is csak szerdán szóltak arról, hogy 2022-ig érvényes szerződése ellenére ki van rúgva, a mexikói arra is utalt, hogy derült égből villámcsapásként érte a dolog.

A Racing Point vezérigazgatója és csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint ugyanakkor a csapat végig nyílt lapokkal játszott, Pérez pontosan tisztában volt azzal, hogy Vettelt igazolhatják le a helyére.

“Tudta, mi történik a háttérben. A menedzserét, Julian Jakobit folyamatosan tájékoztattuk a folyamat állásáról” – mondta Szafnauer. “Mindig Sergio tudtára adtuk, hol tartunk.”

“Azt persze nem tudhatta, mi a végső döntés, mert azt csak a héten hoztuk meg. Sebastiannal jó ideje tárgyalásban álltunk, két napja jutottunk végleg dűlőre. Nem volt könnyű.”

“Sergio nagyon jó munkát végzett nálunk. Nagyszerű, nagyon gyors versenyző. Vasárnaponként különösen stabil, ritkán követ el hibákat, biztosan hozza a pontokat. Szóval nem volt olyan egyszerű.”

“Szerintem igazi elismerés Sergio számára, hogy ilyen sokáig gondolkoztunk azon, hogy vele, vagy egy rendkívül tapasztalt, négyszeres világbajnokkal folytassuk. Úgy gondolom, hogy az Aston Martin érkezését is figyelembe véve ez volt a helyes döntés.”

Mivel Péreznek 2022-ig szerződése volt, valószínűleg jókora végkielégítést kell fizetni neki. Hogy mennyit? “A szerződés feltételei titkosak, egyáltalán nem szeretnék beszélni erről.”

Szafnauert arról is megkérdezték, hogy azért a jóval tapasztaltabb, összességében eredményesebb Perezt kellett-e elküldeni Vettel kedvéért, mert a másik pilóta, Lance Stroll a tulajdonos Lawrence Stroll fia.

„Lance velünk van már pár éve. 21 évesen fiatal még, az édesapja pedig a csapat tulajdonosa. Amikor Sebastian elérhetővé vált, és elkezdtünk foglalkozni a pilótacsere kérdésével, Checo szerződésében volt olyan (bontási) opció, amilyen Lance-ében nem.”