Ahogy nemrég kiderült, a renault-s Daniel Ricciardo és a csapatfőnök, Cyril Abiteoul fogadást kötött, miszerint ha az ausztrálnak sikerül idén dobogós helyezést elérnie, a fejesnek egy, a pilóta által választott tetoválást kell magára varratnia.

Ricciardo a múlt hétvégén remekelt Spában, az időmérőn, majd a futamon is erős 4. helyet hozott, a 2019-as szereplés alapján pedig úgy véli, a most következő, monzai fordulón még közelebb lehet a pódiumhoz.

„Azt hiszem, elég ideges már. Az előbb találkoztunk, mondtam, hogy jobb ha felkészül a következő hétre. Tavaly Monza még a spáinál is erősebb pálya volt számunkra, ha pedig erősebbek leszünk, akkor már a dobogón állunk, nincs más előttünk. Nem bízom el magam, a csapat sem, de úgy gondolom, magabiztosan mehetünk Monzába, magasra célozhatunk” – nyilatkozta a Belga Nagydíj után.

A tetoválást illetően ezt mondta a Renault-tól az év végén távozó versenyző:

„Láttam már grafikákat Cyrilről Mike Tyson-os arctetoválásokkal… De úgy emlékszem, ő választja meg a helyét, szóval biztosan nem az arcán lesz. De nem lennék gonosz, nem kérnék valami gumikacsát vagy ilyesmit. Valami olyan lenne, ami szép emlék, talán a dobogós helyezés helyszíne, a pálya, a város vagy maga az ország valamilyen formában. Vagy épp egy cipő, egy shoey (Ricciardo sajátos, cipős pezsgőzése – a szerk.). Majd akkor foglalkozunk ezzel, ha aktuális lesz, de ötletekben biztos nem lesz hiány!”