Idei legjobb formáját nyújtotta a Forma-1-es Belga Nagydíjon a Renault, simán hozta a két legjobb pozíciót a „B”-ligában. Daniel Ricciardo negyedik és Esteban Ocon ötödik helyével szerzett 23 pontjával már csak két egységnyi a hátránya a döcögő Ferrarival szemben a konstruktőri összetett hatodik helyén.

„Érzem, hogy idén dobogóra fogunk állni, és ha így lesz, ezt egy tetoválás fogja beárnyékolni” – célozgatott Ricciardo arra a leintés után, hogy a főnökével kötött fogadás értelmében amennyiben idén valamelyik versenyen a legjobb három között zár, Cyril Abiteboulnak ő maga választhat tetoválást.

„Nem érte meg kockáztatni a kiesésemet azzal, hogy az első néhány kanyarban próbáltam rizikót vállalni. Az utolsó kört viszont nagyon odatettem, úgy érzem, mindent kihoztam belőle” – utalt arra, hogy a rajtnál próbált a Red Bull-os Max Verstappen elé kerülni, valamint utolsó körben futott leggyorsabb körére, mellyel egy extra pontot gyűjtött.

F1: Ricciardo még nem tett le a fogadásról 3

Esteban Ocon is örül a jó eredményeknek, ugyanakkor nem tudott elfeledkezni a tavalyi spái hétvégén történt tragédiáról és a néhai Renault-junior Anthoine Hubert haláláról.

„Erős hétvégét zártunk, jelentősen javultunk, aminek örülök. A következő héten egy hasonló karakterisztikájú pálya vár ránk, így megpróbálunk ezen vagy ennél is jobb szinten teljesíteni” – mondta a francia.

„Izgatottan megyünk Monzába. Sokat töprengtünk azon, hogyan kezeljük a gumikat, úgy tűnik, hogy ez most működik nálunk. Nehéz érzésekkel jöttünk ide, mindig Anthoine-ra gondolok. Szívesen láttuk volna itt, a Renault-nál ma.”