Daniel Ricciardo ugyan az év végén elhagyja a Renault-t, hogy 2021-től a McLarennél folytassa pályafutását, de addig – jó esetben – 10-13 futam vár még rá a francia csapatnál, ahol érzése szerint egy kis szerencsével valami dobogós helyezés is összejöhet.

Más kérdés, hogy mennyire örülne egy top3-as eredménynek a főnök, Cyril Abiteboul, ugyanis ha Ricciardo feláll a pódiumra, a csapatvezető az ausztrál által választott mintát varrathat majd magára.

„Mostanra kikerült a dolog. Szóval van egy fogadásunk: a részleteket még tisztázni kell, de egy tetoválásról van szó, és mivel egyelőre egy sincs neki, Cyril számára nagy dolog ez. Azt hiszem, valami spontán dolog lesz (a minta), de biztosan valami vicces, amire ha ránéz, mindig rázhatja a fejét” – ígérte a pilóta.

Ricciardo utoljára a 2018-as Monacói Nagydíjon a Red Bull-lal aratott győzelme alkalmából állt dobogóra, azóta a Renault-val két 4. hely volt a legjobb eredménye: előbb a tavalyi Olasz Nagydíjon érte azt el, majd két hete a Brit Nagydíjon ismételt.

„Nagyon szeretnék újra a dobogón állni, trófeát kapni, akár robottól vagy akárhogy is megy ez mostanában. Hiányzik. Lehet, hogy megbüntetnek majd, a cipőből ivásért, de nekem megéri majd!” – magyarázta.