Carlos Sainz műszaki probléma miatt nem tudott rajthoz állni a Belga Nagydíjon, a bokszból vegyes érzésekkel figyelhette a futamot. Egyfelől örülhetett jelenlegi csapata, a McLaren pontszerzésének, másfelől szörnyülködhetett azon, hogy leendő csapata, a Ferrari a középmezőnyt sem éri utol.

Sainz próbál optimista maradni, de szavaiból azért kiérezhető, hogy nem feltétlenül örül most igazán a ferraris szerződésnek.

“Valószínűleg éppen magát a Ferrarit teszik a leginkább csalódottá a jelenlegi eredmények” – mondta Sainz. “A problémák túlmutatnak a motoron, az autó tapadásával is baj van.”

“Ha ennyire visszaesel az előző évhez képest, ami nem normális a Forma-1-ben, akkor előre tudod, hogy nagy bajban leszel Spában. Elég furcsa látni, hogy a Ferrari ennyire hátul van, de az első néhány verseny után nem is annyira meglepő.”

“A Ferrarinak csak egy nagy áttörésre van szüksége a motorjával. Tudom, mennyire nehéz ez: a Renault-nak három évébe került, és a Hondánál is elég sokáig tartott. A Renault közelebb tudott kerülni a Mercedeshez, ez a tény pedig azt jelzi, hogy mindig van lehetőség a felzárkózásra.”