Nagyon nehéz erre magyarázatot találni, hatalmasat estünk vissza másokhoz képest

utalt Charles Leclerc a Ferrari rendkívül gyenge teljesítményére Spa-Francorchamps-ban, a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérője után. A vörös autóknak már azért is meg kellett küzdeniük, hogy a kvalifikáció első szakaszából továbbjussanak, és látva a hétvége korábbi részében nyújtott teljesítményüket, nagy meglepetést nem jelentett, hogy csak a 13-14. rajthelyet szerezte meg a két pilóta.

A visszaesés okát már többen próbálták megfejteni. Hozzájuk csatlakozott Toto Wolff is Belgiumban, aki Vettellel ellentétben tudni véli, hol gyökeredzik a probléma. “A Ferrari egy ikonikus márka, a mezőny legelején kellene versenyezniük. Ez nem tesz jót a Forma-1-nek és az élen zajló vetélkedésnek” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

F1: Nekik köszönhető a Ferrari mélyrepülése 2

Toto Wolff

“Együttérzek a tifosival és a Ferrari alkalmazottaival, de muszáj megkérdőjelezni az utóbbi időkben felállított prioritásokat és azt, hogy honnan is ered a teljesítmény hiánya. Egyetlen szurkoló és a Ferrari sem érdemli meg az ilyen eredményeket.”

Wolff szerint túlzás lenne az egész csapatra ráfogni a jelenleg tapasztalható eredménytelenséget. “Talán az istállón belül bizonyos személyek által meghozott döntések lehetnek a háttérben” – fogalmazott sejtelmesen, nem kiemelve egyetlen konkrét döntést vagy személyt sem.