Verhetetlennek bizonyult a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton, a Mercedes regnáló világbajnoka körrekorddal és magabiztos fölénnyel szerezte idei ötödik és pályafutása 93. rajtelsőségét. A brittől csapattársa, Valtteri Bottas fél másodperccel kapott ki, a harmadik pedig – már-már szokás szerint – a Red Bull-os Max Verstappen lett.

Az első három helyezettel a 2010-es DTM-bajnok és korábbi Forma-1-es versenyző, Paul di Resta készítette az interjúkat a kvalifikáció végeztével.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Nagyon sima időmérőn vagyok túl, minden köröm egyre csak jobb volt. Ez egy nagyon fontos pole-pozíció volt számomra, mivel reggel Chadwick Boseman halálhírére ébredtem, ami megrázott. Nem volt könnyű visszarázódnom, de az emlékéért tökéletesen akartam vezetni” – utalt a Fekete párduc című filmben is alakító, a minap súlyos betegsége következtében fiatalon, 43 évesen távozó Chadwick Bosemanre, pole-ját az afroamerikai színésznek ajánlotta. 

„Nem mi vagyunk a legerősebbek az első és az utolsó szektorban, a pálya középső szakaszán viszont jól megyünk. Elsőként, tiszta levegőben akartam pályára lépni, és ez tökéletesen működött. Az elmúlt években az első kanyar volt a gyenge pontom, de most ott is nagyon jó voltam, aminek örülök” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Az 1-es kanyar számomra kicsit kiszámíthatatlan volt, el is fékeztem magam ott. A második körömet elég jónak éreztem, így nem értem, miért ekkora a lemaradásom Lewisszal szemben. De nem vagyok elkenődve, mert tudom, hogy a második hely a rajtnál előnyt jelenthet. Muszáj lesz támadnom, ha életben akarom tartani a bajnoki esélyeimet. Még nincs lefutva ez a meccs, így határozottan próbálkozni fogok. Tudom, mik a lehetőségeim.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Eddig pozitív a hétvégénk, pedig annak tudatában jöttünk ide, hogy nehéz lesz. A harmadik hely, és a kör, amivel közel kerültem Valtterihez, megfelelő, még ha Lewistól kaptunk is fél másodpercet. A végére egy kicsit kifogytam az energiából, de sikerült az egész körre elosztani, ez pedig a legjobb. Elégedett vagyok a mai nappal, sok lehetőségünk lesz holnap. Látva Lewis körét, nem hiszem, hogy fel tudjuk venni a harcot velük, de bízom benne, hogy az időjárás nekünk dolgozik majd.”