A 2020-as idényben az egy hónap múlva következő Orosz Nagydíj lesz az első, amelyen már helyszíni nézőket is fogadnak.

A szocsi versenyt illetően más téren is lazítanak a szokásoshoz képest: szerdán bejelentették, hogy a száguldó cirkusz összes szereplője, a versenyzők, csapattagok mellett beleértve az újságírókat, vendégeket is, vízummentesen, mindenféle beutazási korlátozás, nehezítés nélkül mehet Oroszországba.

Nem világos, hogy az esetleges külföldi nézők is hasonló elbánásra számíthatnak-e, de nem lenne meglepő, ha velük sem szívóznának a hatóságok, láthatóan az állam számára is nagyon fontos a nagy nemzetközi sportesemény megrendezése.

Más kérdés, hogy ki menne szívesen az Orosz Nagydíjra, amikor a az ország a koronavírus-fertőzések számában és arányában az „élvonalba” tartozik, csak az USA, Brazília és India áll rosszabbul.

A csapatok érthető félelmeire is reagált a főszervező, Alekszej Tyitov:

„Nem igazán értem, hogy a nézők lelátókra való beengedése miért teremtene plusz kockázatot a csapatok számára. Egyetlen néző sem léphet majd be a paddockba és a bokszutcába, ebben a tekintetben pontosan ugyanolyan lesz ez a verseny, mint bármelyik” – szögezte le a TASZSZ hírügynökségnek.

„Bízunk benne, hogy az Orosz Nagydíj lesz az év egyik legjobb, legszebb rendezvénye” – tette hozzá.